Les Arts s’endinsa en el repertori alemany amb ‘Elektra’, de Strauss - Les Arts, València

Les Arts s’endinsa en el repertori alemany amb ‘Elektra’, de Strauss

El Palau de les Arts s’endinsa en el repertori alemany amb ‘Elektra’, de Richard Strauss, obra imprescindible en la programació dels teatres d’òpera internacionals, que reuneix a València primeres figures del panorama operístic internacional.

Marc Albrecht, al pòdium, i Robert Carsen, en l’escena, debuten a les Arts amb aquest títol, de partitura exigent i dramatúrgia complexa que s’estrenarà el pròxim 18 de gener.

El director d’orquestra alemany i el creador canadenc afronten les últimes setmanes d’assajos a València, amb els cossos estables del teatre, el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, juntament amb un repartiment d’intèrprets reconegudes.

La soprano sueca Iréne Theorin (Elektra), aclamada per la crítica en aquest paper, encapçala la terna protagonista que interpreta l’irresistible psicodrama de Strauss, amb la veterana mezzosoprano alemanya Doris Soffel com a Klytämnestra i l’emergent soprano estatunidenca Sara Jakubiak en el rol de Chrysothemis.

Amb llibret d’Hugo von Hofmannsthal, basat en la tragèdia homònima de Sòfocles, ‘Elektra’ és considerada com una de les partitures de més dificultat tant per a veus com per a orquestra, que, en el seu moment, va arribar a ser la més gran utilitzada per a una òpera.

Marc Albrecht, batuta experta en l’obra de Strauss i Wagner i guanyador recent en els Opera Awards 2019 en la categoria de millor director musical, recupera amb l’OCV un repertori amb el qual la formació titular de les Arts ha aconseguit les seues més altes cotes d’excel·lència amb títols com ‘Der Ring des Nibelungen’, ‘Parsifal’ o ‘Salome’.

Per la seua banda, Robert Carsen, presenta davant del públic valencià una producció de l’Opéra National de Paris, basada en una coproducció original del Teatre del Maggio Musicale Fiorentino i Tokyo Opera Nomori, amb escenografia de Michael Levine, vestuari de Vazul Matusz, il·luminació pròpia i de Peter van Praet i coreografia de Philippe Giraudeau.

Reconegut pel seu gran talent teatral i per l’acurada estètica dels seus muntatges, Carsen proposa una emocionant visió d’‘Elektra’, de gran força expressiva i simbolisme profund.

L’estrena d’‘Elektra’ tindrà lloc el dissabte 18 de gener. Les Arts ha programat altres quatre funcions de l’òpera de Richard Strauss els dies 21, 24, 27, i 30 de gener.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts