Diego El Cigala inaugura 'Les Arts és flamenco' el 21 de desembre - Les Arts

Diego El Cigala inaugura ‘Les Arts és flamenco’ el 21 de desembre

El Palau de les Arts inaugura el seu primer cicle dedicat al flamenc el pròxim 21 de desembre amb l’actuació de Diego El Cigala a l’Auditori.

El concert del cèlebre ‘cantaor’, programat en un primer moment per al dia 15 de novembre, canvia de data a petició del mateix artista. En aquest sentit, les Arts confirma que la resta dels espectacles de ‘Les Arts és flamenco’, protagonitzats per Rocío Márquez, Duquende i per Manuel Lombo, mantenen el calendari anunciat.

Les Arts dedica un lloc destacat de la programació al cant flamenc en la seua aposta per diversificar l’oferta lírica i arribar així a un nombre més gran de públics. Amb aquesta finalitat, el centre d’arts ha posat a la venda un abonament no renovable que combina les quatre propostes dedicades a aquest gènere, amb un preu que oscil·la entre 162 i 137,7 euros. Per la seua banda, els preus de les localitats varien entre 30 i 50 euros.

Segons ha explicat el director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, en la presentació de la temporada, “el flamenc, patrimoni immaterial de la humanitat, representa uns dels trets identitaris més importants de la cultura espanyola, de la riquesa i diversitat del qual donarà compte cada una de les propostes que acolliran tant l’Auditori com el Teatre Martín i Soler”.

Diego El Cigala és una de les figures més representatives de les noves tendències que ha experimentat el gènere en els últims vint anys. La seua inquietud per fusionar el cant amb diversitat de gèneres i estils li ha valgut el reconeixement dels premis Grammy i el mèrit d’arribar a nous públics més enllà d’Espanya, especialment a Hispanoamèrica, on és un dels artistes més apreciats des que gravara junt amb Bebo Valdés ‘Lágrimas negras’, un àlbum en què s’agermanen els ritmes flamencs i cubans.

Una faceta diferent és la que representa la natural de Huelva Rocío Márquez, que ha sabut imprimir amb la seua particular veu un aire fresc a temes clàssics del cant flamenc i a altres cançons que ha rescatat en el seu últim treball, ‘Visto en El Jueves’ (en al·lusió a un popular rastre sevillà on es venien i encara es venen cintes de casset de velles glòries del flamenc). Aquesta faceta diferencial la presenta a les Arts acompanyada per guitarra i toc el dia 22 de febrer al Teatre Martín i Soler.

L’espectacle amb cant i guitarra i, a més, l’atractiu de l’acompanyament de quadre flamenc, arriba de la mà del ‘cantaor’ de Sabadell, Juan Cortés, ‘Duquende’, descobert per Camarón de la Isla amb només huit anys. Hereu de la tradició del seu descobridor, és una de les figures més respectades per l’honestedat i sentiment profund de les seues interpretacions, de què donarà compte davant del públic de les Arts el dia 13 de març al Teatre Martín i Soler.

El dia 25 d’abril, també al Teatre Martín i Soler, ‘Pa’lante y pa’tras’ clausura el cicle de ‘Les Arts és flamenco’, un nou projecte del sevillà Manuel Lombo, una altra de les figures que ha introduït saba nova en el cant flamenc gràcies a les seues interpretacions i composicions procedents del pop o del ‘jazz’, sense renunciar a la tradició.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts