Plácido Domingo clausura l’oferta simfònica de Les Arts per a 2018 en les seues facetes de cantant i director - Les Arts

Plácido Domingo clausura l’oferta simfònica de Les Arts per a 2018 en les seues facetes de cantant i director

Plácido Domingo clausura l’oferta simfònica del Palau de les Arts per a 2018 amb dos concerts a l’Auditori en les seues facetes de cantant i de director d’orquestra.

El dimecres 19 de desembre, amb les entrades esgotades des de setembre, Plácido Domingo interpreta, junt amb la soprano Irina Lungu i els artistes del Centre de Perfeccionament, Camila Titinger i Vicent Romero, pàgines d’òpera i sarsuela.

En aquest sentit, Les Arts ha comunicat que Ana María Martínez ha cancel·lat la seua presència a València per circumstàncies personals. En el seu lloc, cantarà junt amb Plácido Domingo la soprano Irina Lungu. Convidada habitual en els teatres i festivals més prestigiosos, la intèrpret russa debuta al centre d’arts valencià amb aquest concert.

Óliver Díaz assumeix la direcció musical de la vetlada lírica, que suposa la tercera incursió del mestre d’Oviedo al podi de les Arts, des d’on ha dirigit l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en el ballet ‘Don Quixote’ i en ‘El Gato Montés’, de Penella, en anteriors ocasions.

El repertori del concert inclou, per a la primera part, àries i duos de Verdi (‘Nabucco’, ‘La traviata’ e ‘Il trovatore’), de Puccini (‘Manon Lescaut’ i ‘La Bohème’), de Giordano (‘Andrea Chénier’), a més de peces d’òpera francesa (‘Faust’, ‘Roméo et Juliette’ i ‘Les pêcheurs de perles’).

Després del descans, el programa estarà dedicat íntegrament a la sarsuela, amb romances i altres passatges al faristol de títols com ‘Los gavilanes’, de Guerrero; ‘La Torre del Oro’, de Giménez; ‘La del manojo de rosas’, de Sorozábal; ‘El niño judío’ i ‘La pícara molinera’, de Luna; ‘Maravilla’, de Moreno Torroba, i ‘Marina’, d’Arrieta.

Tres dies després, el 22 de desembre, a l’Auditori, Plácido Domingo culmina la seua presència al centre d’arts per a 2018 amb la direcció d’una cita liricosimfònica en què participen els cantants del Centre de Perfeccionament, el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Al faristol figuren obres d’especial rellevància en el període nadalenc: la suite de l’obra ‘El cascanueces’, de Txaikovski, ‘Danzas polovtsianas’ de l’obra ‘El príncipe Ígor’, de Borodín, així com una selecció de fragments de l’opereta ‘Die Fledermaus’ (‘La rata penada’) de Johann Strauss, amb la qual la tradició musical vienesa acomiada totes les nits del 31 de desembre l’any que acaba.

Plácido Domingo tornarà a la capital del Túria el 30 de març de 2019 per a commemorar el X aniversari del Centre de Perfeccionament d’artistes que ell mateix promou i que té la seua seu a les Arts. Novament des del faristol presentarà a València alguns dels professionals de més projecció que s’han format al teatre valencià: Maite Alberola, Nozomi Kato, Pablo García López i Germán Olvera.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts