El nou Patronat de les Arts aprova l’inici del procés de selecció per a la Direcció Artística del coliseu operístic - Les Arts, València

El nou Patronat de les Arts aprova l’inici del procés de selecció per a la Direcció Artística del coliseu operístic

El Patronat del Palau de les Arts ha aprovat els integrants dels membres de l’òrgan gestor i la convocatòria del concurs públic per a la plaça de Direcció Artística del coliseu operístic.

Pel que fa als integrants del Patronat, en formen part 17 membres, 6 dels quals provenen de la societat civil valenciana i 11 són representants institucionals. La impulsora de la Fundació Per Amor a l’Art, Susana Lloret, ha estat ratificada com a presidenta del Patronat de les Arts. Així mateix, s’han fet efectius com a nous integrants l’exgerent del Centre d’Investigació Príncep Felipe, Isabel Muñoz; l’exministra de Cultura i patrona del Teatro Real de Madrid, Carmen Alborch; el copresident de l’Institut Valencià de la Infertilitat (IVI), José Remohí; el responsable de l’empresa Dulcesol, Rafael Juan, i el president de l’entitat Amics de l’Òpera i les Arts de la Comunitat Valenciana, Pablo Font de Mora.

Pel que fa a la representació institucional, el president Ximo Puig ocupa la presidència d’honor i els membres que completen el Patronat de la Fundació Palau de les Arts són: el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona; la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el director general del Sector Públic, Juan Ángel Poyatos; el sotssecretari de la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport, José Villar; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el membre del Consell Valencià de Cultura, Ramon Roselló. Tant el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport com l’INAEM disposen també de dos llocs reservats en el Patronat.

El mandat dels actuals patrons de les Arts està establert per a un període de cinc anys i poden ser reelegits indefinidament.

Direcció Artística de les Arts

El nou Patronat ha aprovat les bases del concurs, seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana, per a la selecció de candidatures que aspiren a obtindre la Direcció Artística del coliseu operístic valencià.

La Fundació de les Arts ha determinat també els components de la comissió de valoració de les diferents candidatures. Aquesta comissió estarà integrada per 9 membres. Tal com marca el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana, tres són representants institucionals, tres més experts del món de la lírica i la cultura, i tres representants de la societat civil.

Pel que fa al món de la lírica i la cultura, es comptarà amb Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu de Barcelona; Joan Matabosch, director artístic del Teatro Real de Madrid, i Ana Luisa Chova, catedràtica de Cant del Conservatori Superior de Música de València.

Els representants de la societat civil que formaran part de la comissió de valoració seran Pablo Font de Mora, president dels Amics de l’Òpera i de les Arts de la Comunitat Valenciana; Ramon Roselló, del Consell Valencià de Cultura, i Vicent Ros, director del Palau de la Música de València.

Susana Lloret, presidenta del Patronat de les Arts; Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, i José Villar, sotssecretari de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, conformaran la representació institucional de la comissió avaluadora.

Avaluació de la comissió de valoració

Cada candidatura haurà de presentar un projecte amb la proposta artística i la gestió d’aquesta. Haurà d’incloure la proposta per a les dues pròximes temporades operístiques, així com les línies mestres fins a la finalització del contracte.

La proposta que es presente ha d’incloure tots els espais escènics de les Arts i haurà de ser relativa a la programació operística i també a la musical, la coreogràfica i l’escènica en totes les seues varietats.

Així mateix, els projectes de les candidatures hauran d’incloure línies d’actuació per a garantir que les Arts siga un espai per a la internacionalització i l’excel·lència operística, que l’ús de l’espai estiga maximitzat pel que fa al conjunt de disciplines i que hi haja una proposta simfònica de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. A més, haurà d’incloure una proposta per a la projecció del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo i un projecte definit per a l’equip tècnic, didàctic i formatiu.

 La comissió avaluarà la formació específica rellevant del candidat o candidata, així com els coneixements musicals, l’experiència internacional i l’experiència en projectes educatius; la capacitat d’adaptació a l’actual model artístics de les Arts, així com la capacitat d’innovació artística i en la gestió; la capacitat de lideratge d’equips; una demostrada agenda i ‘networking’ nacional i internacional en l’àmbit de teatres operístics, la capacitat de relacions públiques en el món operístic, i coneixements de gestió i visió econòmica de la programació per a dissenyar un contingut econòmicament sostenible.

Sol·licituds i característiques de la contractació

La convocatòria del concurs per a accedir a la Direcció Artística es publicarà els pròxims dies en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’. El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals a partir del dia següent a la publicació en el DOGV.

La persona designada per a ocupar la plaça subscriurà un contracte d’alta direcció, que tindrà una durada de 4 anys, prorrogables a 4 anys més mitjançant un procés d’avaluació de la gestió realitzada.

La retribució bruta anual a percebre se situarà entre els 120.000 i els 135.000 euros, d’acord amb les funcions que se li assignen.

 

 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts