L'Associació Musical Canalense protagonitza la segona jornada de 'Bandes a Les Arts 2016' - Les Arts

L’Associació Musical Canalense protagonitza la segona jornada de ‘Bandes a Les Arts 2016’

 

L’Associació Musical Canalense, vencedora del LXIX Certamen Nacional de Bandes de Música ‘Ciutat de Cullera’, protagonitza la segona jornada del cicle ‘Bandes a Les Arts 2016’. Aquest dissabte, 25 de juny, a les 12.00 h, l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofía acollirà un concert gratuït de ‘La Canalense’, sota la direcció de José Martínez Colomina.

El programa inclou pasdobles i fragments de sarsuela, a més d’algunes de les obres amb què la banda es va alçar amb el primer premi a Cullera, el passat mes d’abril.

La vetlada comença amb el pasdoble ‘Suspiros de España’, d’Álvarez Alonso, i el preludi de ‘Las bodas de Luis Alonso’, de Gerónimo Giménez. A continuació, el pasadoble ‘Gloria Ramírez’, el fandango de ‘Doña Francisquita’ i ‘Hispania (Fantasía Española)’, del valencià Óscar Navarro, completen aquesta primera part, que comptarà amb l’actuació de les ballarines Sandra Ruiz Vicente i Elisa Pérez Beltrán com a acompanyament.

Després del descans, l’Associació Musical Canalense reprén el concert amb el pasdoble ‘Certamen levantino’, de Pascual Marquina, i dues obres de dos compositors valencians contemporanis: ‘Vasa’, de Josep Suñer Oriola, i ‘Athenea’, de Josep Vicent Egea.

Les Arts recorda que l’entrada per a aquest concert dins del cicle ‘Bandes a Les Arts 2016’ és gratuïta. El repartiment de localitats es realitzarà en les taquilles fins a completar l’aforament de l’auditori.

Associació Musical Canalense

Els orígens de l’Associació Musical Canalense es remunten a 1946, amb l’arribada del mestre Joaquín Sellés a Canals per a fundar una banda musical amb el suport de l’ajuntament. Aqueix mateix any comença a funcionar l’escola d’educands i, dos anys després, amb motiu del dia de Santa Cecília té lloc el primer acte oficial de la banda.

Va ser l’any 1968 quan aquesta banda va deixar de ser municipal per a, sis anys més tard, convertir-se en l’Associació Musical Canalense. En la història de l’associació musical han passat diferents directors com ara José Perales Ferre, Carlos Revert o Luis Pedrón Francés, però des de l’any 2005 està dirigida per José Martínez Colomina, catedràtic de trompeta del Conservatori Superior de Castelló i col·laborador habitual de l’Orquestra Simfònica i el Grup Instrumental de València.

La societat musical compta amb la banda, una altra juvenil, el famós Cor Calixtí i l’escola de música que, hui en dia, compta amb 17 professors i 150 alumnes que es preparen per a convertir-se en grans músics.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts