Les Arts estrena ‘Cal·líope’, un divertit espectacle familiar per a conéixer la història de la música - Les Arts, València

Les Arts estrena ‘Cal·líope’, un divertit espectacle familiar per a conéixer la història de la música

‘Les Arts és Educació’

Les Arts estrena ‘Cal·líope’, un divertit espectacle familiar per a conéixer la història de la música

  • Aquest xou musical està recomanat per a xiquets i xiquetes a partir de 10 anys i tindrà funcions per a tots els públics el 12 i 13 de novembre
  • El programa fa un repàs de la música des de la prehistòria fins a l’actualitat, passant per grans compositors com Bach, Mozart, Strauss o Debussy

 

València (09.11.2022). Les Arts estrena aquesta setmana ‘Cal·líope’, una nova producció en la qual el públic major de 10 anys podrà conéixer i aprendre la història de la música a través d’un divertit i fresc espectacle, que conjumina música, teatre i humor.

 

‘Cal·líope’ parteix d’una idea original de Jaume Policarpo, que també signa el text i la direcció d’escena, i que compta amb els arranjaments musicals de Gonzalo Manglano.

 

Aquesta nova producció de ‘Les Arts és Educació’, d’aproximadament una hora de duració, es representarà dins del programa didàctic per a grups escolars de cinqué i sisé de Primària, i per a cursos de Secundària els objectius curriculars dels quals comprenguen la història de la música.

Així mateix, el Teatre Martín i Soler albergarà quatre passes previstos per al públic familiar el dissabte 12 i diumenge 13 de novembre, amb sessions a les 12.00 h i a les 17.00 h.

El director i creador Jaume Policarpo acudeix a les nou muses de la mitologia grega per a donar títol a aquest espectacle. Tria com a protagonista Cal·líope, la musa de l’eloqüència i l’èpica, per ser la més adequada d’entre totes elles per a narrar aquesta història interpretada en valencià i que té com a tema central la visió de la música a través dels temps.

L’espectacle conta l’evolució de la música, des de la prehistòria fins als nostres dies, d’una manera entretinguda i assequible per a tots els públics, intercalant moments musicals amb diàlegs i gags plens d’humor.

Segons indica Policarpo, ‘Cal·líope’ té una posada en escena molt teatral i sensorial, plena de colors vibrants i de cridaneres formes, en què els actors Arianne Algarra i Gonzalo Manglano, així com els cantants i músics, donen vida als diferents personatges.

La soprano Iria Goti, la ‘mezzosoprano’ Laura Orueta, el baríton Alejandro Sánchez i el pianista José Alberto Sancho del Centre de Perfeccionament de Les Arts s’uniran a altres artistes i músics com el tenor valencià Álvaro Diana, el chelista Gustavo Lapresta i el flautista Gilles Stoesel en les diferents representacions de ‘Cal·líope’.

 

El repertori musical abasta des de les primeres notes musicals de l’home primitiu, fins a les últimes avantguardes, sense oblidar els autors imprescindibles com Monteverdi, Bach, Händel, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Richard Strauss o Debussy, entre d’altres.

 

‘Cal·líope’ també convida a reflexionar els espectadors subratllant la gran disparitat de gènere existent en el món de la música i posant el focus, a més, en les grans oblidades per la història amb esment a compositores com la francesa Lili Boulanger, que va desenvolupar la seua obra a la fi del segle XIX i principi del XX.

 

Les entrades per a veure ‘Cal·líope’ es troben ja disponibles en el web de Les Arts www.lesarts.com a un preu de 15 euros. Perquè puga gaudir tota la família de l’espectacle, s’ofereix un preu reduït de 10 euros per persona amb la compra d’un mínim de quatre entrades.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts