Christian Gerhaher, el millor intèrpret de ‘lied’ actual, canta en Les Arts les pàgines de major lirisme de Brahms - Les Arts

Christian Gerhaher, el millor intèrpret de ‘lied’ actual, canta en Les Arts les pàgines de major lirisme de Brahms

‘Les Arts és Lied’

  • Gerold Huber, amb qui forma el tàndem de referència en el gènere, acompanya a Gerhaher en el seu retorn a la Sala Principal de Les Arts
  • La tècnica vocal i exquisida sensibilitat del baríton converteixen les seues interpretacions en cites imprescindibles per als amants del ‘lied’

 

València (13.12.22). El baríton alemany Christian Gerhaher, considerat com el millor liederista de l’actualitat, inaugura aquest dissabte 17 de desembre, a les 19.00 h, el cicle ‘Les Arts és Lied’ amb una selecció de les pàgines de major lirisme que va deixar escrites Johannes Brahms.

 

L’acompanya, en el seu retorn a la Sala Principal, el pianista Gerold Huber, amb qui forma un dels tàndems més celebrats d’aquest gènere i amb qui ha visitat les sales de concert de major prestigi, a més de realitzar enregistraments discogràfics de referència de ‘Lieder’ de Mahler, Schubert i Schumann.

 

Per a aquesta nova visita a Les Arts, Gerhaher proposa un programa dedicat íntegrament a Johannes Brahms, en una suggeridora selecció entre els més de 200 ‘Lieder’ que el compositor alemany va deixar escrits i en els quals, a través de la paraula, la veu i el piano, evoca alegria, optimisme, però també nostàlgia, pèrdua o renúncia.

 

En total, Gerhaher interpretarà 27 cançons de Brahms, entre les quals es troben algunes de les seues obres més estimades, com les ‘Vier ernste Gesänge’ (‘Quatre cançons serioses’) sobre textos bíblics, compostes un any abans de la seua mort.

 

Les Arts recorda als interessats que les localitats del cicle tenen un rang de preus que oscil·la entre 20 i 40 euros. Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de Les Arts.

 

‘Les Arts és Lied’

Les Arts manté l’aposta pel ‘lied’ un any més amb una nova edició d’aquest cicle, que visiten cada temporada les millors veus del panorama líric actual per a interpretar els compositors més selectes d’aquest gènere, així com donar cabuda a altres gèneres musicals germans com la ‘mélodie’ francesa, l’‘art song’ anglesa o altres tipus de cançons en llengua espanyola, italiana o russa.

A més de l’actuació de Christian Gerhaher, el cicle inclou en la temporada 2022-2023 els recitals de Marina Rebeka, el 4 de febrer, que torna a Les Arts un any després del seu aplaudit debut en el rol de Cio Cio San en ‘Madama Butterfly’; Andrè Schuen, l’1 d’abril, i Marianne Crebassa, el 7 de maig.

Christian Gerhaher

 

El baríton alemany Christian Gerhaher és un dels liederistes més prestigiosos del nostre temps. Va estudiar en la Hochschule für Musik und Theater de Munic i va assistir a classes magistrals de Dietrich Fischer-Dieskau, Elisabeth Schwarzkopf i Inge Borkh. Durant els seus més de trenta anys de premiada trajectòria de concerts i enregistraments, junt amb el seu habitual pianista acompanyant Gerold Huber, ha visitat auditoris com el de Nova York, Concertgebouw i Muziekgebouw d’Amsterdam, Philharmonie de Colònia i la de Berlín, Cité de la Musique de París, Konzerthaus i Musikverein de Viena, Teatro de la Zarzuela de Madrid o el Wigmore Hall de Londres.

 

Christian Gerhaher ha col·laborat amb batutes de la talla de Simon Rattle, Daniel Harding, Herbert Blomstedt, Bernard Haitink, Christian Thielemann, Kirill Petrenko, Nikolaus Harnoncourt, Pierre Boulez, Daniel Barenboim, Andris Nelsons, Kent Nagano i Mariss Jansons, en concerts en els principals auditoris d’arreu del món. Rep invitacions de formacions del prestigi de la Simfònica de Londres, Concertgebouw d’Amsterdam i, especialment, de la Filharmònica de Berlín -on va ser el primer cantant resident de la seua història-, així com de les orquestres simfòniques de la Ràdio de Suècia i la Radiodifusió Bavaresa.

 

Com a intèrpret d’òpera, Gerhaher ha encarnat els rols de Posa en ‘Don Carlo’, Amfortas en ‘Parsifal’, Lenau en ‘Lunea’ de Holliger, Eisenstein en ‘Die Fledermaus’, Figaro i Almaviva en ‘Le nozze di Figaro’ i, sobretot, Wolfram en ‘Tannhäuser’ (Berlín, Londres, Munic i Viena), a més dels protagonistes en ‘Don Giovanni’, ‘Pelléas et Mélisande’, ‘Wozzeck’, ‘Simon Boccanegra’ o ‘Der Prinz von Homburg’ de Henze.

 

Grava en exclusiva per a Sony Music. Acompanyat per Gerold Huber, ha registrat cicles de Mahler, Schubert i Schumann. El seu projecte més recent és la integral de les cançons de Schumann, de la qual ja s’han publicat els àlbums ‘Frage’ (premis Gramophone i Opus Klassik) i ‘Myrthen’.


Sign Up

Receive our newsletter, including special offers