Arcángel inaugura la programació de flamenc en les Arts per a 2022 - Les Arts

Arcángel inaugura la programació de flamenc en les Arts per a 2022

 

  • El cantaor de Huelva, acompanyat a la guitarra per Salvador Gutiérrez, ofereix un repertori dedicat al cant flamenc en la seua essència més pura
  • Les localitats per als concerts del cicle ‘Les Arts és flamenc’ tenen un preu únic de 30 euros

València (25.01.22). Francisco José Arcángel Ramos, conegut com a Arcángel, inaugura aquest divendres 28 de gener la programació de ‘Les Arts és flamenc’ per a 2022.

El cantaor de Huelva, acompanyat a la guitarra per Salvador Gutiérrez i els cors i les palmes dels germans Gamero, ofereix un repertori dedicat al cant flamenc en la seua essència més pura al Teatre Martín i Soler a les 21.00 h, amb un espectacle que recrea l’embruixament dels tablaos de flamenc, on la connexió amb l’espectador és més íntima.

Des del seu debut professional amb 15 anys, Arcángel s’ha establit com un dels referents del gènere pel seu mode d’entendre el cant, en el qual conviuen un profund coneixement i respecte de l’arrel del flamenc amb un interés incessant per trobar nous camins de desenvolupament per a l’art flamenc.

Bona prova d’això és la discografia tan variada en estils que atresora, a més de les col·laboracions que ha fet en altres àmbits, com la música barroca o la contemporània, junt amb artistes i agrupacions de ressò, entre els quals figuren intèrprets de la talla d’Alejandro Sanz, Vanesa Martín i Andrés Calamaro.

Compositor i dinamitzador del flamenc, gaudeix així mateix d’una important carrera internacional, amb actuacions al Carnegie Hall (Nova York); la Fundació Gulbenkian (Lisboa); les biennals de flamenc de Roma i els Països Baixos, o els festivals d’Ais de Provença, Lo Mont de Marsan i Les Sud a Arle, a França. Així com l’After Party dels Grammy Llatins a Las Vegas i actuacions a Los Angeles.

Guanyador del Grammy Llatí en la categoria de millor àlbum flamenc per ‘Al este del cante’ (2018), el seu treball més recent, el cantaor de Huelva prepara actualment el seu pròxim llançament discogràfic.

Així mateix, les Arts informa que gràcies a la col·laboració amb Gourmet Catering & Espacios, els assistents podran gaudir d’una copa de fino abans de l’inici de l’espectacle d’Arcángel.

 

‘Les Arts és flamenc’

 

Mayte Martín oferirà en les Arts el seu cant preciosista i seré, ple de matisos, l’11 de març. Pionera i puntal del denominat ‘flamenc català’ i referent important de la nova fornada de joves flamencs, és una de les cantaores més versàtils de la seua generació, a més de compositora i magnífica cantant de boleros.

 

Dotada d’una exquisida musicalitat, la cantaora barcelonina s’ha anat acostant, sempre amb el flamenc com a referent, a altres facetes musicals des de la sinceritat, l’elegància i la qualitat artística que la caracteritzen i despertant amb cada treball l’admiració de públic i crítica.

 

La joveníssima María Terremoto clausurarà el cicle de flamenc de les Arts el 28 de maig. Descendent de la saga de la família Terremoto de Jerez de la Frontera, és la legítima hereua d’una estirp de grans mestres a més d’una de les cantaores actuals més respectuoses amb el llegat dels seus avantpassats.

 

Als 21 anys, ha deixat de ser promesa del flamenc, quan es va donar a conéixer en la Biennal de Sevilla en 2016, per a esdevindre irresistible realitat, amb el seu primer disc en el mercat, ‘La huella de mi sentío’, i compta amb el reconeixement dels mitjans especialitzats, que la proclamen com a ‘la princesa del cant flamenc’.

 

Les Arts recorda que les localitats per als concerts del cicle ‘Les Arts és flamenc’ al Teatre Martín i Soler tenen un preu únic de 30 euros.

 

 


Sign Up

Receive our newsletter, including special offers