‘Les Arts Volant’ inicia la setena edició amb una nova producció de Joan Font de ‘La Ventafocs’ - Les Arts

‘Les Arts Volant’ inicia la setena edició amb una nova producció de Joan Font de ‘La Ventafocs’

‘Les Arts és per a Tots’

• Després de l’èxit de l’òpera ‘Cendrillon’ en Les Arts, la seua versió en valencià recorrerà aquest estiu 16 municipis de Castelló, València i Alacant
• Artistes del Centre de Perfeccionament i intèrprets valencians conformen els repartiments que cantaran l’adaptació de Pauline Viardot de ‘La Ventafocs’

València (22.06.2023). ‘Les Arts Volant’ celebra amb un nou muntatge, la versió en valencià de l’òpera ‘Cendrillon’ (‘La Ventafocs’) de Pauline Viardot, la seua setena edició, que arranca aquest pròxim 23 de juny a la localitat de Petrés a les 22.00 hores.

‘Les Arts Volant’ estrenarà a la localitat del Camp de Morvedre la tercera nova producció des que es va posar en marxa, una reinvenció esvalotada i fresca de l’òpera de Viardot, que firma Joan Font. El fundador de Comediants adaptarà als requisits del camió escenari, però mantenint íntegrament la qualitat artística, la seua hilarant posada en escena de ‘Cendrillon’, que va triomfar el mes de febrer passat al Teatre Martín i Soler.

Entre el 23 de juny i el 22 de juliol, la companyia d’òpera itinerant de Les Arts visitarà un total de 16 places a l’aire lliure de municipis de les províncies d’Alacant, València i Castelló, on els habitants podran gaudir una vetlada operística gratuïta i a la fresca, amb els mateixos estàndards de qualitat que en les seues representacions a l’edifici de Calatrava.

A fi d’atendre l’ampli calendari de representacions, Les Arts ha establit dos repartiments de ‘La Ventafocs’. D’una banda, repetiran en els seus papers els intèrprets de l’actual promoció del Centre de Perfeccionament, que van protagonitzar la versió en francés: Rosa Dávila, Mariana Sofía, Iria Goti, Marcelo Solís, Maximiliano Spósito, el pianista Ignacio Aparisi i el tenor valencià Álvaro Diana.

El segon elenc estarà integrat també per artistes de l’Opera Studio de Les Arts, junt amb cantants valencians, o formats a València, i antics alumnes del Centre de Perfeccionament: Laura Orueta, el pianista José Alberto Sancho, Saray García, Elena Zamudio, Federica di Trapani, Marc Sala i Gonzalo Manglano.

‘Les Arts Volant’
‘Les Arts Volant’ és un projecte realitzat per Les Arts, amb la col·laboració de Cultura de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de València, que respon a la voluntat d’obrir la programació de Les Arts a tota la nostra geografia: des dels barris de les grans ciutats fins a les comarques de les tres províncies.

Durant els mesos de juny i juliol, la gira de ‘La Ventafocs’ farà 16 parades als municipis següents: Petrés (23/6), l’Eliana (25/6), Tuéjar (28/6), Banyeres de Mariola (29/6), la Font d’en Carròs (1/7), Riola (2/7), Geldo (7/7), Ademuz (8/7), Guardamar del Segura (9/7), Fontanars dels Alforins (12/7), Borriana (13/7), Benifaió (15/7), Emperador (16/7), Ador (19/7), Vistabella del Maestrat (20/7) i, finalment, l’Alcúdia de Crespins (22/7).

 

Sobre la producció
Les Arts va estrenar al Teatre Martín i Soler, el mes de febrer passat, ‘Cendrillon’, una nova producció de la versió operística de ‘La Ventafocs’, que va compondre Pauline Viardot, una de les figures més rellevants en la vida cultural europea del passat s. XIX.

El fundador de Comediants, Joan Font, va presentar una proposta totalment innovadora des del punt de vista escènic, amb escenografia de Manuel Zuriaga, vestuari de José María Adame i il·luminació de Nadia García, però també va introduir un nou marc dramatúrgic, amb un exercici de teatre dins del teatre per a inserir-hi l’òpera de saló de Viardot.

Joan Font, a més, s’ha ocupat d’actualitzar-la, amb diàlegs més àgils i accessibles i números musicals aliens a la partitura original, a manera de record als populars espectacles de varietés franceses i espanyoles de l’època.

En la seua versió per al camió escenari, Joan Font, tot un expert en el ‘teatre de carrer’, aposta per un plantejament encara més dinàmic per a involucrar el públic des del primer moment. Enedina Lloris signa la traducció al valencià.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts