Les Arts ensenya com construir a casa un escenari d’òpera amb la seua nova activitat didàctica - Les Arts

Les Arts ensenya com construir a casa un escenari d’òpera amb la seua nova activitat didàctica

  • Amb ‘Construeix la teua òpera’ els més menuts aprenen el lèxic escènic mentre reprodueixen un retallable del camió de ‘Les Arts Volant’
  • L’activitat estimula la creativitat de xiquets i xiquetes mitjançant un concurs per al qual poden crear i representar la seua pròpia òpera

València (19.07.20). El Palau de les Arts ensenya al públic infantil com construir un escenari d’òpera a casa, gràcies a la seua nova proposta didàctica, que posa en marxa aquest dilluns, 20 de juliol, amb motiu de la quarta edició de ‘Les Arts Volant’.

‘Construeix la teua òpera’ és un exercici que uneix educació plàstica i llenguatge teatral amb la confecció d’un retallable a escala 1:33 del camió escenari amb què ‘Les Arts Volant’ porta representacions d’òpera per diversos punts de la geografia valenciana.

L’objectiu d’aquesta proposta de ‘Les Arts és Educació’ és desenvolupar i ampliar la creativitat de xiquets i xiquetes, així com el seu coneixement artístic i cultural mitjançant el joc i les manualitats.

‘Construeix la teua òpera’ s’articula en tres fases i pot fer-se a casa seguint les indicacions del vídeo tutorial que les Arts ha editat a aquest efecte i que està disponible en aquest en enllaç.

Per a la fabricació de la maqueta tan sols són necessaris materials comuns en qualsevol casa com ara pegament, tisores, bolígraf, llapis de colors, cinta adhesiva, caixes de cartó, agulles de cap…, a més de les plantilles impreses que serviran com a guia de treball i que poden descarregar-se en l’enllaç habilitat a l’efecte.

 

La primera fase d’aquesta proposta està destinada a la confecció de l’estructura del camió-escenari. Aquest procés, a més d’estimular les habilitats plàstiques, permet als ‘futurs empresaris d’òpera’ comprendre i assimilar el vocabulari imprescindible de l’escenari: per a què serveix la jàssena, quins tipus de teló hi ha o quin espai comprén la caixa escènica, entre altres qüestions.

 

Una vegada construïda la reproducció en cartó i paper de ‘Les Arts Volant’, el programa didàctic proposa un concurs per als futurs professionals del sector: la creació del seu propi espectacle operístic, per al qual han d’inventar un argument, desenvolupar els seus personatges i dissenyar els seus propis decorats i ‘attrezzo’.

 

Una vegada tinguen el resultat, hauran de pujar una foto d’aquest a través del compte de Twitter @PalauLesArts. Només per participar, entraran en un sorteig en què podran aconseguir accés gratuït, junt amb dos acompanyants, a una de les propostes de ‘Les Arts és Educació’ de la temporada 2020-2021.

 

‘Les Arts és Educació’ llançarà dues pròximes entregues de ‘Construeix la teua òpera’, en què es podran reproduir els decorats dels dos títols que, fins a la data, han format part del repertori de ‘Les Arts Volant’: ‘Bastià i Bastiana’, de Mozart, i ‘El tutor burlat’, del valencià Martín i Soler.

 

Les Arts és Educació

 

El programa educatiu de les Arts ha consolidat una oferta per a la temporada 2020-2021 que abasta totes les edats i audiències: bebés, estudiants d’Educació Infantil, de Primària, de Secundària, de Formació Professional, d’ensenyaments de règim especial, d’universitat, de formació de persones adultes, a més de tindre un apartat dedicat al públic familiar.

Espectacles com ‘Babies Only’, ‘Sent la música’, ‘Conta’m una òpera’; sessions de treball com ‘Tots a Cor’, ‘L’òpera en construcció’, ‘Un matí amb’ o ‘Splash’, a més de tallers didàctics, articulen les principals accions, a què se sumen dos nous espectacles per al nou curs: ‘Arenas musicales’ i ‘Pulcinella’.

‘Les Arts és Educació’ també es responsabilitza d’altres accions com el seguiment i la coordinació del programa ‘LÓVA’ (‘L’òpera com a vehicle d’aprenentatge’), la planificació de funcions didàctiques dels espectacles representats al Teatre Martín i Soler, a més de les col·laboracions en l’àmbit universitari amb l’UJI de Castelló, la UPV, la UV i la UNED d’Alzira.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts