Lied - Les Arts, València

Lied

Lied cover

Veu, piano i poesia com a únics protagonistes musicals cobren entitat en Les Arts és Lied, un marc propici per a delectar-se amb la veu en estat pur, de la mà de prestigiosos  intèrprets de Lied  i els seus gèneres germans com la mélodiela art song o cançons en llengua espanyola, italiana o russa, entre d’altres. Una trobada amb  la veu en les seues diferents  tessitures i repertoris afins a  la vocalitat, temperament i lloc d’origen de cadascun dels cantants que participen en aquest cicle. 

El tenor polonés Piotr Beczała compagina  el recital amb la seua reeixida carrera operística, en la qual brilla com a intèrpret d’òpera francesa i del repertori puccinià i verdià més exigent. La seua faceta liederista transita per composicions de SchubertRimski-Kórsakov, Txaikovski, Tosti o Szymanowski, entre d’altres.  

L’estreta col·laboració operística que manté la mezzosoprano lituana Violeta Urmana amb Les Arts des de les seues primeres temporades es reprén en aquesta ocasió amb el món del Lied, en un programa dedicat a Schubert i Strauss. Schubert serà, a més, el protagonista absolut del recital del contratenor francés Philippe Jaroussky, artista catapultat a la fama per les seues aclamades interpretacions i gravacions d’òpera barroca. Eels últims anys s’ha encaminat cap a repertoris més intimistes, com la cançó francesa o el Lied romàntic amb el qual desembarca a Les Arts. 

Més de trenta anys porta sobre els escenaris el baríton líric anglés Simon Keenlyside, dedicat a l’òpera i, especialment, al Lied, terreny on desenvolupa una de les carreres més importants dels últims anys, com mostren els seus registres discogràfics dedicats a SchumannSchubert, Brahms, MahlerChabrier o Duruflé. En la seua cita amb Les Arts brinda un recorregut atractiu per composicions de FauréSchubert, Strauss i Wolf. 

El cicle conclou amb la participació d’una de les cantants espanyoles més volgudes pel públic, la soprano guipuscoana Ainhoa Arteta. La seua versatilitat vocal i la seua personalitat li han permés destacar per igual en òpera i en recital, disciplina en la qual ha cultivat un ampli repertori, amb especial atenció als compositors espanyols, entre ells Toldrà, Montsalvatge, Mompou, Guridi o Garbizu, que presenta en el seu recital al costat de Lieder  de Liszt i Strauss. 


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts