Formació - Les Arts

Formació

LES ARTS ES FORMACIÓ

Centre de Perfeccionament Plácido Domingo

La formació de futurs professionals de la música és un dels pilars bàsics de l’estructura organitzativa de Les Arts des de la seua fundació. En els deu anys d’existència del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo, han passat per les seues aules al voltant de 150 artistes entre cantants i pianistes. El procés formatiu implica per als estudiants un intens treball i estudi, de la mà de reconeguts professionals, així com la participació en espectacles propis del Centre i en determinades activitats de la temporada. 

La nova promoció del Centre, formada per 10 cantants i 2 pianistes, participa en dues produccions d’òpera per al  Teatre Martín i Soler: Les mamelles de Tirésias  de Poulenc i Il  tutore burlato de Martín i Soler. El programa de perfeccionament de tècnica vocal dels cantants també inclou, com és habitual, la faceta del Lied, amb la celebració d’un recital de Lieder i cançons dins del cicle Matins a Les Arts. A més, al final de la temporada, participen en un concert d’àries d’òpera, Noves Veus, acompanyats per lOrquestra de la Comunitat Valenciana.  

Les Arts, en el seu propòsit de donar a conéixer la tasca realitzada per aquesta institució apadrinada per Plácido Domingo en altres espais culturals de la Comunitat Valenciana, ofereix un cicle de recitals d’assistència gratuïta en museus de València i Castelló: Les Arts a l’IVAM  i Les Arts al Belles Arts de Castelló. A més, com a part del programa de difusió cultural de Les Arts, el projecte Les Arts Volant prossegueix un any més amb la iniciativa de portar l’òpera en viu i en xicotet format a localitats o barris que per la seua situació geogràfica o social no tenen la possibilitat d’accedir a ledifici de Calatrava. Aquesta temporada s’ofereixen dos títols: Bastià i Bastiana de Mozart i El tutor burlat del compositor valencià Vicente Martín i Soler, amb els integrants del Centre com protagonistes de les representacions. 

Una altra novetat en el programa és l’obertura del Centre a altres disciplines artístiques com és, en aquesta temporada, el Taller de Direcció coral d’òpera, dirigit per Francesc Perales, titular del Cor de la Generalitat Valenciana, amb l’objectiu de completar la formació de joves directors professionals.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts
Regala Les Arts