Les Arts Volant 2019 - Les Arts, València

Les Arts Volant 2019

GIRA SETEMBRE I OCTUBRE: Ciutat de València

SETEMBRE
27 | PARC DE L’ALQUERIA DE RICÓS, CAMPANAR, 22.00 h
28 | POETA JOSEP CERVERA I GRÍFOL, MONTOLIVET, 22.00 h
29 | PLAÇA DE L’ESGLÉSIA, SANT MARCEL·LÍ, 20.00 h

OCTUBRE
4 | PARC CENTRAL-PLAÇA DEMETRIO RIBES, MALILLA, 22.00 h
5 | PLAÇA SANTA APOLÒNIA, CREU DEL GRAU, 22.00 h
6 | PLAÇA SANTÍSSIM CRIST, NATZARET, 20.00 h

EQUIP ARTÍSTIC Bastià i Bastiana
Direcció d’escena i escenografia: Davide Livermore
Vestuari: José María Adame
Il·luminació: Antonio Castro

LES ARTS VOLANT

Les Arts Volant és un projecte de difusió cultural del Palau de les Arts i la Diputació de València, amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia, especialment a localitats amb escassa activitat musical o a les quals seria complicat dur a terme una representació per no disposar dels mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Aquesta proposta pretén, a més, que els habitants de nuclis residencials de la població amb escassetat de recursos econòmics puguen vore una òpera que es representa prop de les seues llars. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant món de l’òpera i poder gaudir de l’art i de la bellesa sense haver de desplaçar-se. Des de la plaça més cèntrica, al barri més perifèric. En definitiva, Les Arts Volant es proposa acostar als ciutadans de la nostra Comunitat un bé cultural que és patrimoni de tots.

Inspirat en la companyia de teatre La Barraca, de Federico García Lorca, que va representar obres de teatre clàssic espanyol en més de 70 pobles durant els primers anys 30, Les Arts crea la seua companyia itinerant d’òpera que viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari quan arriba a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, oferir una òpera en directe.

El títol escollit és una de les òperes més emotives i interessants del jove Mozart: Bastià i Bastiana. Una història d’amor entre dos joves que transcorre en un humil llogaret de pastors. Enamorats l’un de l’altre, la inseguretat els farà recórrer -cadascun pel seu compte- al bruixot Colas per tal que amb els seus poders màgics provoque que tots dos tornen a sentir atracció. Bastiana provocarà la gelosia de Bastià en fer-li creure que està enamorada d’un altre jove, i ell intentarà atraure la seua atenció amenaçant amb el suïcidi. Al final es reconcilien i anuncien preparatius de noces.

L’òpera serà interpretada per Cantants del Centre Plácido Domingo acompanyats al piano. A més, compta amb el suport de personal tècnic de Les Arts per a la posada en escena.

LES ARTS VOLANT
Captura2

La distribució del pati de butaques que apareix al plànol és informativa, es podrán adoptar altres disposicions de les butaques.

L’Òpera es munta sobre un “camió-escenari”, que conté tot allò necessari per a la realització de l’espectacle: decorats, il·luminació i so. El camió s’anivella al terra, s’obre i es desplega mitjançant un sistema hidràulic, per tal de conformar l’escenari complet. (Sistema d’elevació per hidràulica accionat per comandaments manuals. Quatre peus de suport per a més estabilitat i alçada total des del terra al sostre de 8,50m. Visera hidràulica davantera per a cobrir el 100% d’escenari i dos grues hidràuliques laterals per a la voladura de l’equip de so.)

També portem una “caravana-camerino”, la qual estacionem al costat del camió.

LES ARTS VOLANT
LES ARTS VOLANT

Es facilitarà l’accés i maniobres necessàries per al pas del camió a la zona d’escenari. Camió de 20 tones i de mesures 2,5m ample x 11m llarg x 4m d’alt. (En cas de posicionar-lo sobre la vorera, es disposarà de rampes o taulons per al pas rastells o obstacles. Es facilitarà el moviment de branques, senyals, fanals, etc.)

Terra ferm, zona anivellada i aïllada amb mesures mínimes de 14m d’ample, 8m de fons i 8,5m d’alçada. La zona estarà lliure d’arbres, fanals, cables, etc. La zona haurà d’estar disponible per al muntatge des de 6 hores abans de la representació fins a 2 hores després del final de l’espectacle. L’ajuntament proporcionarà connexions elèctriques, per a il·luminació i so.
El més prop possible del camió. Una (1) presa trifàsica+neutre+terra de 63A connector CEE63A 5P (Cetact) i dos (2) preses trifàsica+neutre+terra 32 A 5P (Cetact).
L’ajuntament instal·larà una zona amb tanques de 2x4m per al control de so i il·luminació al centre, a uns 10-50m del camió.
L’ajuntament instal·larà les tanques perimetrals del camió-escenari i proporcionarà personal de vigilancia.
(En cas de no disposar de preses elèctriques, l’ajuntament instal·larà, a uns 30m del camió-escenari, un Grup Electrogen Insonoritzat de 100 Kva, amb una connexió de 30m i un quadre de distribució, amb una (1) presa trifàsica+neutre+terra de 63A connector CEE63A 5P (Cetact) i dos (2) preses trifàsica+neutre+terra 32 A 5P Cetact )

Caldrà aparcar la nostra “caravana-camerinos”, en la part posterior del camió, de mesures: 3m ample x 7m llarg x 3m d’alt. (El més prop possible del camió).

Capacitat entre 400-800 espectadors, ubicada davant del camió- escenari, de mesures aproximades de 400m2 a 800m2, (zona aïllada amb bona visibilitat cap al camió). (L’ajuntament instal·larà les tanques perimetrals i proporcionarà personal de vigilància).

Es pot calcular una cadira per metre, per a deixar una zona lliure i neta davant de l’escenari, entre 3m i 6m, per a xiquets i discapacitats, i fileres de cadires darrere amb els seus corresponents corredors d’accés. (Es facilitarà una zona amb tanques de 2x4m, per al control de so i il·luminació al centre, a 10-15m del camió). L’ajuntament subministrarà les cadires i les col·locarà.

Un representant de l’ajuntament amb capacitat de decisió i un electricista estaran presents durant el període de muntatge, representacions i desmuntatge.

La zona ha de ser recollida, tranquil·la i adequada per a les representacions d’òpera; ha de tindre qualitat acústica i un entorn sense sorolls, zona sense pas de vehicles propers, o bé tallar el tràfic durant les representacions. La superfície pot variar entre 400 i 800m2.

Nota: la programació d’aquest espectacle com a activitat extra d’interés cultural haurà d’estar fora de la programació de les festes del poble.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts