Casting La flauta màgica

Portes obertes

Una acció social per a establir una via de connexió entre el Palau de les Arts i la ciutat de València, una invitació dirigida a qualsevol persona gràcies a un acte de portes obertes (sense audició, sense necessitat de posseir una formació, sense avaluació), que dona l’oportunitat de conéixer les entranyes creatives d’una òpera, alhora que s’hi aporten les pròpies històries i s’hi escolten les d’altres.

Aquesta oferta d’inclusió total destinada a aquells col·lectius als quals costa involucrar en aquest tipus d’espectacles, comporta més flexibilitat pel que fa a les nostres normes. Així, doncs, per als professionals d’aquest sector, treballar amb els ciutadans és un repte que val la pena assumir.

Hi ha dues pel·lícules destacades en la història del cinema que posseeixen una tensió creativa semblant:  La batalla d’Alger, de Gillo Pontecorvo, i L’arbre dels esclops, d’Ermanno Olmi. En ambdues produccions, gairebé tot l’elenc està compost per ciutadans locals, actors no professionals. Aquesta fusió de la matèria prima amb la sofisticació artística -en ocasions excessivament fosca- és l’eix d’aquest viatge. Tot va començar en una agitada ciutat de províncies italiana i el seu abast ha calat en la població. Estic ansiós per desenrotllar una feina que ens implique amb les experiències dels ciutadans de València i també estic impacient per veure on ens condueixen les seues històries. És el moment d’obrir les nostres portes, les nostres ments i els nostres cors.

Graham Vick


Open doors

A civic action forming a conduit between opera house and city; an invitation to anyone and everyone to pass through our open doors- no audition, no training required, no assessment, only the opportunity to encounter opera at the coal face of creative fusion, to contribute their stories and to hear others.

This offer of deep inclusion to those many communities we fail to engage relies on the relaxing of our rules. This is a challenge, and a worthy timely one, to all of us professionals working alongside these citizens.

A similar creative tension underpins two peaks of world cinema – Pontecorvo’s Battle of Algiers and Ermanno Olmi’s L’Albero degli Zoccoli – in both nearly every face a local untrained citizen. This fusion of the raw with the highly sophisticated – and sometimes over encrypted – art form of opera is at the heart of this journey. It began in a troubled Italian provincial city where its reach was felt far and deep. I am looking forward to developing the work in relation to the experience of citizens of Valencia and am impatient to see where their stories take us all. It is time to open our doors and our hearts and minds.

Graham Vick

Col·labora en La flauta màgica, de Mozart, en la nova producció de Graham Vick

 

Vols ser un dels protagonistes a l’escenari de Les Arts i participar en una nova producció d’òpera? T’interessa col·laborar en una activitat de promoció de la cultura i viure una experiència única?

Si tens més de 18 anys i menys de 110, vine a viure la màgia de La flauta màgica de Mozart.

Graham Vick, un dels directors d’escena més importants del moment, vol enrolar-te per a la seua Flauta màgica participativa, en la qual un total de 60 ciutadans no professionals col·laboraran de forma voluntària i, d’aquesta manera, podran viure en primera persona la preparació i participació en una de les millors òperes de la història.

Busquem persones no professionals que desitgen col·laborar en l’òpera de forma desinteressada i que entren en joc d’una manera fàcil, amb entrega i emoció.

Participa als assaigs, colze a colze, amb els cantants i l’equip creatiu de l’òpera

-Des del 2 de novembre estaràs immers en els assaigs (per la vesprada de dilluns a divendres i en cap de setmana) al costat de grans cantants, en un ambient d’amistat i plena col·laboració.

-Eixiràs a l’escenari de Les Arts en les funcions de La flauta màgica de l’1, 4, 7, 9, 13 i 15 de desembre.

  • La finalitat d’aquesta iniciativa és purament social i cultural, mitjançant la promoció de la participació ciutadana en l’òpera i l’apropament al gran públic.
  • Amb l’interés de garantir la finalitat social i cultural que es pretén, la participació ciutadana és voluntària, benèvola, gratuïta i reservada sols a 60 persones, per a les quals Les Arts es compromet a contractar una assegurança.

-El termini per a presentar la sol·licitud acaba el 24 de setembre, inclòs.

-Aquells/es que desitgen participar en aquest projecte hauran d’emplenar la sol·licitud d’inscripció a través de la web, i acompanyar necessàriament una còpia escanejada del DNI / NIE o passaport en vigor, a més de fotos (almenys una de cara i una de cos sencer). La participació en aquest procés comportarà, per part de la persona aspirant, el reconeixement de l’autenticitat de la documentació que hi adjunta, així com l’acceptació expressa de tot allò establert a les bases reguladores d’aquesta convocatòria, a més de l’autorització a la Fundació i, si és el cas, per al tractament automatitzat de les seues dades

-L’ elecció es farà el 27 de setembre. L’hora es confirmarà per correu als interessats.