Més de 1.100 persones gaudiran de l'activitat didàctica de Les Arts per a celebrar els 'European Opera Days' - Les Arts, València

Més de 1.100 persones gaudiran de l’activitat didàctica de Les Arts per a celebrar els ‘European Opera Days’

El Palau de les Arts Reina Sofía celebra, fins al pròxim 14 de maig, una nova edició dels ‘European Opera Days’, amb deu dies d’activitats didàctiques per les quals passaran més de 1.100 persones.

Aquestes jornades, promogudes des d’Òpera Europa -la principal organització del continent amb 170 companyies d’òpera i festivals associats-, tenen com a fi posar en valor la música com a llenguatge universal i exalçar l’òpera: art per excel·lència de la identitat europea.

Per a això, l’enclavament cultural ha dissenyat una sèrie de propostes que, un any més, s’emmarquen dins del programa didàctic. Les activitats, dirigides principalment a alumnes d’Educació Primària, Secundària i de conservatoris, tindran lloc en diferents sales i espais de l’edifici dissenyat per Santiago Calatrava amb el propòsit d’acostar la lírica a la ciutadania.

Aquest dissabte, un grup de 25 persones, coordinat amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, assistirà a l’assaig general del concert ‘Alemanya Barroca’, en què podran conéixer ‘in situ’ el treball de Fabio Biondi i els professors de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV). Un dia després, l’edifici de Calatrava obrirà les seues portes a estudiants de Conservatoris Professionals de Música que descobriran les sales, terrasses, i espais icònics del centre cultural.

El dilluns, els més menuts són els destinataris de ‘VestuArts’, un projecte educatiu per a xiquets entre 4 i 12 anys que dóna a conéixer l’activitat del departament de vestuari, un dels més vistosos i imprescindibles en una producció operística. Com a referència per al seu aprenentatge, xiquets i xiquetes veuran alguns dels models més espectaculars que s’han confeccionat últimament al centre d’arts.

Posteriorment, els assistents gaudiran d’una visita guiada amb accés a sales i espais escènics desconeguts pel públic general.

El director musical de l’OCV, Fabio Biondi, visitarà el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo el dimarts 9 de maig per a protagonitzar una trobada magistral amb estudiants de música de cambra. Per la seua banda, Henrik Nánási, director musical de ‘Werther’, de Massenet, ha invitat 15 alumnes de direcció d’orquestra d’aquest centre a la tercera lectura amb l’OCV de la partitura de Jules Massenet, per a després mantindre un col·loqui amb ells.

L’òpera ‘Werther’ és un dels eixos principals d’aquestes jornades. El dimecres, 10, més de cent alumnes de Primària passaran el dia a Les Arts per a participar en el taller ‘Aproximació Werther’. A més de conéixer els secrets d’aquesta nova producció, els més menuts podran gaudir d’un pic-nic a les Terrasses de les Palmeres per a assistir després a una part de l’assaig de l’òpera de Massenet. Hores més tard, a les 19.30 hores, Ramon Gener oferirà la seua habitual xarrada prèvia sobre aquest títol a l’aula magistral.

Els alumnes del Col·legi Maria Auxiliadora d’Algemesí commemoren els 50 anys de la inauguració del centre amb una visita al Palau de les Arts, el dijous 11. Amb l’activitat ‘Iaios a Les Arts’, els més menuts retran homenatge i donaran les gràcies als seus iaios, primers estudiants d’aquest col·legi i figura fonamental en les seues famílies, amb una visita pel teatre que culminarà amb un recital dels artistes de Centre Plácido Domingo amb àries i romances d’òpera i sarsuela.

Conéixer la importància de l’òpera en la cultura europea és un dels objectius d”Expopanorama’, destinat a estudiants de la Facultat de Llengües Estrangeres de la Universitat de València, que a través d’un títol emblemàtic com ara ‘Carmen’ podran aprendre les diferents lectures i propostes que ha suscitat l’òpera de Bizet en el continent a través d’Òpera Europa. La visita a Les Arts es complementa amb l’assistència a l’assaig de ‘Werther’ a la Sala Principal.

Així mateix, el CEIP Juan Esteve Muñoz d’Albal, l’únic centre del panorama nacional que desenvolupa un programa LOVA (L’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge) per a pares dels alumnes acudeix a Les Arts el dissabte 13 per a unir-se a una sessió de treball molt semblant al taller ‘Un matí amb’ que explica la creació d’una producció operística.

Els ‘European Opera Days’ de Les Arts conclouen el diumenge 14. Aqueix dia el complex cultural celebra una marató fotogràfica de tres hores, ‘Instameet’, que reunirà 40 membres d’Instagramers València (@igersvalencia) perquè retraten huit dels espais més significatius del Palau de les Arts. Hores després, Jean-Louis Grinda, director d’escena de ‘Werther’, protagonitzarà l’última activitat, dirigida a estudiants procedents d’agrupacions corals de la Comunitat Valenciana. El regidor monegasc abordarà amb ells els detalls d’aquest nou muntatge, que podran contemplar més tard, durant una part de l’assaig conjunt.

Sense categoria

Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts