Susana Lloret Segura - Les Arts, València

Susana Lloret Segura

Susana Lloret: “L’art és una projecció a l’exterior del món interior, amb codis molt més personals, però també compartits, sentits, o intuïts.”

Doctora en Psicologia i diplomada en Magisteri, especialitat de Llengua i Literatura Franceses, per la Universitat de València. Premi Extraordinari de Doctorat i de Llicenciatura. Professora titular de Psicometria des de 1999 fins a 2014. Coordinadora de la Unitat Docent de Psicometria entre 2012 i 2014. Professora i investigadora del Master Erasmus Mundus Work, Organizational, and Personnel Psychology WOP-P. Membre de diversos equips i projectes d’investigació en psicologia, ponent i autora de nombroses publicacions en revistes de prestigi nacionals i internacionals (https://www.researchgate.net/profile/Susana_Lloret).

El 2014 sol·licita una excedència a la Universitat per a dirigir la Fundació Per Amor a l’Art. Des de maig de 2018 presideix el Patronat del Palau de les Arts de València.

La seua formació com a psicòloga i investigadora mostra el seu interés per descobrir més sobre el món interior de l’ésser humà i de la seua connexió amb el món exterior. Amb aquest mateix interés també s’acosta a l’art, que considera “una projecció a l’exterior d’aquest món interior, amb codis molt més personals, però també compartits, sentits, o intuïts”. La seua inclinació cap a la psicologia mostra la seua vocació de servei als altres.

El 2014 crea, amb el seu marit, la Fundació Per Amor a l’Art, la missió de la qual és sensibilitzar i compartir en tres àrees: ajuda social, malalties rares i art. Des de l’inici, Susana Lloret n’assumeix la direcció, i posa en marxa la rehabilitació i transformació de l’antiga fàbrica Bombas Gens en seu de la Fundació i centre d’art. Bombas Gens Centre d’Art es va inaugurar al juliol de 2017 i des d’aquell moment comparteix amb el públic aquesta col·lecció i tot el conjunt d’activitats que en sorgeixen.

En l’actualitat s’està posant en marxa el Centre Jove, un centre destinat a atendre els joves del barri de Marxalenes entre 12 i 16 anys en risc d’exclusió, amb l’objectiu que la igualtat d’oportunitats siga més real.

Tant la Fundació Per Amor a l’Art com Bombas Gens Centre d’Art han sigut premiats en diverses ocasions. Alguns d’aquests guardons són el premi A de Col·leccionisme de la Fundació ARCO (2018), el premi Valencia Plaza de Cultura (2017), el premi Iniciativa Cultural Destacada d’Economía 3 (2018) i el Premi de Cultura de Levante-EMV Prensa Ibérica (2018), entre altres.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts