Les Arts Volant | LES ARTS, València | Un camí d'emocions

Les Arts volant

TOTOR BURLAT 5x2

Les Arts Volant és un projecte de difusió cultural del Palau de les Arts, la Diputació de València i el Ajuntament de València, amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia, especialment a localitats amb escassa activitat musical o a les quals seria complicat dur a terme una representació per no disposar dels mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Aquesta proposta pretén, a més, que els habitants de nuclis residencials de la població amb escassetat de recursos econòmics puguen vore una òpera que es representa prop de les seues llars. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant món de l’òpera i poder gaudir de l’art i de la bellesa sense haver de desplaçar-se. Des de la plaça més cèntrica, al barri més perifèric. En definitiva, Les Arts Volant es proposa acostar als ciutadans de la nostra Comunitat un bé cultural que és patrimoni de tots.

Inspirat en la companyia de teatre La Barraca, de Federico García Lorca, que va representar obres de teatre clàssic espanyol en més de 70 pobles durant els primers anys 30, Les Arts crea la seua companyia itinerant d’òpera que viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari quan arriba a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, oferir una òpera en directe.

GIRA 2020 LES ARTS VOLANT

El Palau de les Arts Reina Sofía de València presenta un nou títol que ha de viatjar en el seu format ambulant, Les Arts Volant, per les places públiques dels municipis de la Comunitat Valenciana.

 

Les Arts Volant és un projecte de difusió cultural de Les Arts, en col·laboració amb Cultura de la Generalitat, la Diputació de València i l’Ajuntament de València, per a fer arribar l’òpera a qualsevol racó de la nostra geografia, especialment a localitats amb escassa activitat musical o allà on seria complicat dur a terme una representació per no disposar dels mitjans tècnics o instal·lacions necessàries. Es tracta de fer visible -i itinerant alhora- el fascinant món de l’òpera i poder gaudir de l’art i de la bellesa sense haver de desplaçar-se.

 

La companyia viatja en un gran camió preparat per a transformar-se en escenari a la seua arribada a la plaça de qualsevol localitat i, posteriorment, s’ofereix una òpera en directe interpretada per Cantants del Centre de Perfeccionament acompanyats al piano.

 

El títol escollit per a ser representat en aquesta nova gira és l’obra amable i elegant, dolça i un poc picardiosa titulada Il tutore burlato, de Vicente Martín i Soler, que es presenta en la seua versió adaptada al valencià, El tutor burlat. Es tracta de la primera òpera del músic més internacional que, fins a hui, ha donat València.


Subscriu-te

Coneix les ofertes i els detalls de la programació de Les Arts