Les Arts celebra el diumenge 23 de setembre la seua XI Jornada de Portes Obertes - Les Arts

Les Arts celebra el diumenge 23 de setembre la seua XI Jornada de Portes Obertes

El Palau de les Arts celebra el diumenge que ve, 23 de setembre, l’onzena edició de la seua Jornada de Portes Obertes, que marca l’inici de l’activitat artística al teatre.

Les Arts romandrà obert aquest dia des de les 11.00 hores fins a les 17.00 hores. El públic podrà recórrer lliurement i de manera ininterrompuda els espais més emblemàtics com la Sala Principal, les Terrasses de les Palmeres o el Balcó de la Mar, amb vista a tota la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El recorregut només està condicionat per la celebració dels diferents espectacles inclosos en l’oferta d’aquesta jornada. Els interessats poden gaudir també del servei de cafeteria durant la seua estada a les Arts a la planta 11, a l’Espai Los Toros, des de la mateixa hora d’obertura.

Les taquilles romandran obertes aquell diumenge en qüestió per a tots aquells que vulguen adquirir localitats per a les propostes de la pretemporada, amb tarifes entre 7 i 50 euros, així com per a informar-se sobre com abonar-se a la temporada 2018-2019.

Els artistes de la nova promoció del Centre Plácido Domingo i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) complementen l’oferta de la XI Jornada de Portes Obertes amb un concert i dos recitals gratuïts.

El Teatre Martín i Soler alberga dues sessions, a les 12.00 hores i a les 17.00 hores, d’un espectacle al voltant dels diferents títols d’òpera que conformen la temporada 2018-2019. D’aquesta manera, els artistes del Centre Plácido Domingo faran un repàs per fragments de títols com ‘La flauta màgica’, de Mozart; ‘Rigoletto’, de Verdi, o ‘Lucia di Lammermoor’, de Donizetti.

Gabor Takács-Nagy clausurarà la jornada a l’Auditori, a les 19.00 hores. L’Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV), sota la batuta del director hongarés, ofereix un concert que començarà amb l’Obertura de ‘La capricciosa corretta’, de Martín i Soler, i ‘Concert per a clarinet, K 622’, de Mozart, amb Joan Enric Lluna com a solista. La segona part estarà dedicada al repertori rus amb ‘Suite número 4’, de Txaikovski, i la ‘Primera simfonia’, de Prokófiev.

Les Arts recorda als interessats que és imprescindible sol·licitar entrada per a poder gaudir d’aquests espectacles. A aquest efecte, l’enclavament cultural ha establit un calendari de repartiment telemàtic i presencial per a abonats i públic general.

El centre d’arts reserva per als seus abonats el 30 % de les localitats de l’aforament de cada una de les activitats: 444 entrades a l’Auditori i 114 entrades per a cada passe al Teatre Martín i Soler. La sol·licitud d’invitacions en línia per a aquest col·lectiu es podrà fer el dimecres 19 de setembre a partir de les 10.00 hores i fins a les 23.59 hores en l’apartat habilitat en la web del teatre. Per la seua banda, la sol·licitud presencial tindrà lloc el dijous 20 de setembre des de les 10.00 hores fins a les 14.30 hores, o fins a esgotar la quota assignada.

El públic general té a la seua disposició una quota del 65 % de les localitats de l’aforament de cada una de les activitats: 962 entrades en a l’Auditori i 247 entrades per sessió al Teatre Martín i Soler. El 60 % de les invitacions per a aquest grup es distribuirà a través de la web www.lesarts.com el dijous 20 de setembre a partir de les 10.00 hores i fins a les 23.59 hores o fins a esgotar-ne la disponibilitat. El 40 % restant es podrà sol·licitar presencialment en taquilles a partir de les 10.00 hores i fins a les 14.30 hores del divendres 21, o fins a esgotar-ne la disponibilitat.